تیم های استقلال و پرسپولیس تاکنون 94 بار با هم بازی کرده اند و اولین دیدار این دو تیم هم به سال 1347 بر می گردد. در طول مقاطع زمانی مختلف گمانه زنی های زیادی در مورد تعداد دربی ها یا اتفاقی که در آن رخ داده است می شود و حالا رسانه در این سلسله مطالب به مرور کامل و جامع تاریخچه دربی تهران می پردازد...
به گزارش طرفداری،ٰ در سال 1350 بازار رقابت های باشگاهی در کشور داغ تر از همیشه بود. مسئولان وقت فدراسیون فوتبال که تجربه شیرینی از برگزاری جام باشگاه های تهران در اوایل سال و جام منطقه ای در سال 49 داشتند، خیلی زود برای برگزاری دوره بعدی این رقابت ها برنامه ریزی کردند. به این ترتیب بلافاصله بعد از اتمام رقابت های جام باشگاه های تهران در تیر ماه 1350، در اواسط مرداد ماه استارت دور مقدماتی جام منطقه ای در شهرهای مختلف کشور زده شد و تیم ها برای صعود به دور نهایی رقابت ها، که طبق برنامه قرار بود از آبان 1350 تا فروردین 1351 برگزار شود، به مصاف هم رفتند.
در این بین برنامه بازی های جام باشگاه های تهران نیز اعلام شد و بازی ها در روز 4 آذر ماه با بازی تیم های پرسپولیس و اقبال آغاز شد. اما به دلیل تداخل تقویم این بازیها با سایر بازیهای باشگاهی و همچنین حضور تیم ملی ایران در رقابت های انتخابی المپیک 1972 مونیخ، این رقابت ها بارها به تعویق افتاد. به عنوان مثال تیم تاج که در دو هفته آغازین مسابقات به خاطر حضور در جام میلز در کشور هند بود تا هفته چهارم تنها یک بازی انجام داد. همچنین تیم هایی که ملی پوشان زیادی داشتند به دلیل حضور بازیکنانشان در اردوهای تیم ملی رقبتی به برگزاری این دوره از رقابت های جام باشگاه های تهران نشان ندادند. در نهایت با تصمیم فدراسیون فوتبال این دوره از بازی ها نیمه کاره رها شد تا کمی برنامه فوتبال باشگاهی و ملی کشور سر و سامان بگیرد.
با تعطیلی جام باشگاه های تهران، مرحله نهایی جام منطقه ای در یک گروه 14 تیمی و به صورت رفت و برگشتی در آبان ماه آغاز شد و طبق برنامه در هفته هفتم پرسپولیس و تاج باید رو در روی هم قرار میگرفتند. برگزاری بازی ها تا قبل از دربی به شکلی پیش رفته بود که پرسپولیسی ها با 8 امتیاز از 5 بازی و تفاضل گل 15+ به مصاف تاجی میرفتند که از 6 بازی 10 امتیاز کسب کرده بود و با تفاضل گل 13+ شرایط مناسبی در جدول رده بندی داشت.
پرسپولیسی ها در شرایط خوبی به سر میبردند. در فاصله یک هفته قبل از دربی 8-0 تاج نوشهر و 2-0 پاس تهران را شکست داده بودند که برتری برابر پاس از نقاط درخشان بازی های فصل پرسپولیس به شمار میرفت. از طرفی حسین کلانی بعد از گذراندن محرومیت یک ساله ای که در دربی قبلی نصیبش شده بود، آماده بازی در دربی می شد و مهراب شاهرخی در روز تولد 28 سالگی اش باید رو در روی تاجی ها قرار میگرفت. در مقابل این اتفاق های خوشایند، آلن راجرز اکبر محمدی و رضا وطنخواه را به دلیل مصدومیت در اختیار نداشت و کار برای انتخاب ترکیب اصلی کمی پیچیده شده بود.
اما در سمت مقابل در اردوی تاجی ها نصرالله عبداللهی که 6 ماه به دلیل مصدومیت از ناحیه مینیسک زانوی پای چپ از میادین دور بود، آماده بازی شده بود و فریدون معینی هم با گذراندن دوران مصدومیت به جمع تاجی ها اضافه شده بود. از طرفی هم در ابتدای فصل پرویز قلیچ خانی و مهدی لواسانی دو مهره کلیدی تاج به پاس پیوسته بودند و جای خالی آنها در ترکیب تاج به شدت احساس می شد.
در روز بازی مطابق انتظار خیابان های منتهی به استادیوم امجدیه مملو از هواداران دو تیم بود. این استقبال به قدری بود که با وجود اینکه بیش از 35 هزار نفر به سکوهای امجدیه رسیدند هزاران نفر از هواداران دو تیم در هوای سرد آن روزهای تهران، پشت درهای بسته ورزشگاه ماندند و مجبور شدند برای تماشای مسابقه از تلویزیون به خانه بازگردند. بازار سیاه بلیط فروشی هم قیمت بلیط های 10 و 20 تومانی بازی را حتی به 60 و 150 تومان هم رسانده بود.
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
مربیان دو تیم و برخی از بازیکنان هم قبل از بازی با انجام مصاحبه هایی برای رقیب خط و نشان میکشیدند. رایکوف با قاطعیت از برد تیمش سخن میگفت: "کمتر تیمی را میتوان سراغ داشت که در سه نبر پیاپی بدرخشد. پرسپولیس در مسابقه پاس و تاج نوشهر اوج درخشش خود را به نمایش گذاشت اما نبرد با تیم من، پایان این دوره درخشش است." علی عبده اعتقاد داشت پرسپولیسی ها در اوج به سر میبرند و میتوانند دست کم با دوگل اختلاف پیروز بازی شوند. حسین کلانی هم در مصاحبه پیش از بازی گفت: "با خود عهد کرده ام که اگر در این مسابقه بازی را نبریم، برای همیشه فوتبال را ببوسم و کنار بگذارم."
با تمام این حواشی بازی با سوت آقای داوود حیدری در میان شور و اشتیاق هواداران آغاز شد.
راجرز بعد از مدتها استفاده از سیستم 2-4-4 انگلیسی خود، پرسپولیس را با ترکیب 3-3-4 روانه میدان کرد. در سمت مقابل هم رایکوف با شیوه ای که بر پایه یارگیری استوار بود تیمش را به میدان فرستاد. سیستمی که رایکوف برای بازی انتخاب کرده بود کمی عجیب به نظر میرسید. استفاده از حاج قاسم (که در این فصل کمتر به بازی گرفته شده بود) در ترکیب ابتدایی، عدم قرار گرفتن بازیکنانی مثل معینی، جباری و همین حاج قاسم در پست های غیرتخصصی و همچنین استفاده از ناصر حجازی نا آماده در درون دروازه، نکات تعجب برانگیز ترکیب ابتدایی تیم بود. اما با این همه تاجی ها بازی را هجومی آغاز کردند و با استفاده از کناره های زمین به سمت دروازه پرسپولیس یورش بردند.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
این حملات اثری نداشت و زیاد طول نکشید که پرسپولیسی ها حاکم میدان شدند. علت این امر هم استفاده رایکوف از پنج یار دفاعی تیمش برای مهار سه مهاجم سرخپوشان بود. اولین خطر جدی در دقیقه 11 روی دروازه حجازی شکل گرفت. سانتر آشتیانی روی دروازه با ضربه سر بهزادی به قصد پاس برای کلانی همراه شد اما این پاس را منصور پورحیدری در میانه راه قطع کرد و پرسپولیسی ها را ناکام گذاشت. یارگیری نفر به نفر تاجی ها با مهاجمان تند و تیز پرسپولیس باعث شده بود تا کمی بازی آبی پوشان با خشونت همراه شود. همین خشونت در دقیقه سیزدهم باعث شد اولین کارت زرد بازی به عبداللهی جوان تعلق بگیرد.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
در دقیقه 15 شوت مهراب شاهرخی با عکس العمل حجازی دفع شد و در برگشت حرکت انفرادی مظلومی در محوطه جریمه پرسپولیس با درخشش کاشانی راهی به دروازه پرسپولیس پیدا نکرد. در دقیقه 17 همکاری ادیبی و کاشانی منجر به ارسال توپ به محوطه جریمه تاج شد، ضربه سر بهزادی از روی نقطه پنالتی توپ را پشت سر حجازی با کلانی رساند اما ضربه کلانی از زاویه بسته وارد دروازه خالی تاجی ها نشد. ده دقیقه بعد بهزادی در یک جدال هوایی با نصرالله عبدللهی جوان، که به خشونت روی آورده بود، از ناحیه چشم چپ دچار آسیب دیدگی و خونریزی شدید شد که بعد از چهار دقیقه در دقیقه سی و یکم در پی این مصدومیت جای خود را به محمود خوردبین داد.
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
با خروج بهزادی، کلانی به نوک حمله پرسپولیس منتقل شد و محمود خوردبین به سمت چپ، جای کلانی رفت. در تاج با اینکه جباری و مظلومی مهره های تهاجمی آبی پوشان بودند اما در اکثر زمان بازی تا میانه های میدان عقب میامدند و در امر دفاع به یاران هم دسته کمک می کردند. در دقیقه 39 پاس بلند عبداللهی روی خط هجده قدم پرسپولیس با ضربه سنگین جباری راهی دروازه طاووسی شد اما با اختلاف ناچیزی از بالای دروازه راهی اوت شد. یک دقیقه بعد ضربه مشابه کلانی روی پاس آشتیانی را حجازی مهار کرد. در اواخر نیمه اول سرانجام دروازه تاج فروریخت. حرکت پا به توپ ابراهیم آشتیانی از جناح راست تا نزدیکی های نقطه کرنر با سانتر کم ارتفاع اما دقیق این بازیکن همراه شد تا حسین کلانی توپ را در تیر نزدیک با یک بغل پای دقیق به جناح مخالف دروازه بفرستد و تیمش را در نیمه اول به برتری ای که استحقاقش را داشت برساند.
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 23 بهمن 1350)
با شروع نیمه دوم رایکوف در دقیقه 51 نصرالله عبداللهی را که مامور مهار بهزادی بود و با خروج کاپیتان پرسپولیسی ها در زمین سردرگم بود را از بازی خارج و مسعود مژدهی را بری جبران گل خورده به خط حمله تیمش اضافه کرد. با این تعویض علی جباری به خط هافبک اضافه شد و وظیفه بازی سازی را بر عهده گرفت. در دقیقه 57 پاس پروین به پشت مدافعان تاج روی خط هجده قدم به صفر ایرانپاک رسید و این بازیکن بدون معتلی توپ را از بالای سر حجازی، که برای پوشش پشت مدافعان از دروازه خارج شده بود، وارد دروازه تاج کرد تا حساب کار دو بر صفر شود.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
با این گل امید تاجی ها برای برگرداندن تنیجه کمرنگ تر شد اما در معدود حملات آبی پوشان این طاووسی و کاشانی بودند که با مقاومتی ستودنی راه دروازه را به روی مهاجمان تاجی بسته بودند. در دقیقه 61 حمله تاجی ها را کاشانی بود که از درون محوطه شش قدم پرسپولیس دور کرد و در دقیقه شصت و هفتم طاووسی با یک دبل سیو دیدنی مانع گلزنی قراب و جباری شد. در دقیقه 68 ناصر حجازی جای خود را به منصور رشیدی داد و تنها یک دقیقه بعد چیزی نمانده بود که دروازه او هم فرو بریزد. در دقیقه 69 داور بازی را در شرایطی که حسین کلانی با منصور رشیدی تک به تک شده بود به نشانه یک ضربه آزاد به سود پرسپولیس متوقف کرد و یک بخت مسلم گلزنی را از مهاجم آماده سرخپوشان گرفت. حملات پرسپولیس تمام شدنی نبود. در دقیقه 74 یک یورش همه جانبه از سرخپوشان سه مهاجم این تیم را در برابر دو مدافع تاجی قرار داد. کلانی از چپ توپ را روی دروازه فرستاد و خوردیبن با یک ضربه سر توپ را به تیر دروازه رشیدی کوبید اما در برگشت مجددا خوردبین خود را به سمت توپ پرتاب کرد و دروازه تاج را برای سومین بار گشود.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
تاجی ها یک دقیقه بعد از گل سوم پرسپولیس روی خطای هند جعفر کاشانی چسبیده به محوطه جریمه صاحب یک ضربه کاشته شدند. علی جباری پشت توپ ایستاد و با یک ضربه فنی و البته محکم توپ را به دور از دستان طاووسی وارد دروازه پرسپولیس کرد تا اختلاف دو تیم کمتر شود.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
پرسپولیس با دریافت این گل هم دست از حمله بر نداشت و در دقیقه نودم بازی موفق شد روی ضربه چیپ زیبای حسین کلانی از روی خط محوطه جریمه به گل چهارم برسد. جشن پرسپولیسی ها تکمیل شد. با این نتیجه پرسپولیسی ها هم ده امتیازی شدند اما به لطف بازی طوفانی و این برد پر گل تفاضل گلشان به 18+ رسید در حالی که تاجی ها با دریافت این چهار گل، برتریشان در تفاضل گل را هم از دست دادند و با ده امتیاز و تفاضل گل 10+ پایین تر از پرسپولیس در رتبه دوم جدول قرار گرفتند.
(روزنامه کیهان - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
با اتمام مسابقه تعدادی از هواداران تاج با پرتاب بطری نوشابه و گلوله های برف به زمین اعتراض خود را نشان دادند که در این حرکت علی جباری آسیب دید.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(روزنامه کیهان - 16 بهمن 1350)
مهراب شاهرخی که در روز تولدش پیروزی در دربی را تجربه کرده بود در پایان بازی گفت: "این بزرگترین جشن تولد من است، بچه ها به جای 2 گل 4 گل به من هدیه کردند، این گل ها برای همه دوستداران پرسپولیس است ولی سبب شده من بزرگترین جشن تولد ممکن را داشته باشم"
علی عبده مالک باشگاه پرسپولیس هم در مصاحبه با خبرنگاران گفت: "من قبلا پیش بینی کرده بودم که با اختلاف 2 تا 3 گل بچه های ما پیروز می شوند ولی با آغاز تا این اندازه امید نداشتم، بچه ها به راستی معجزه کردند ولی باور کنید، سالهاست آنها شایستگی معجزاتی در این حد را داشته اند منتها شرایط مساعد نبوده است، از همه متشکرم، بچه های پرسپولیس امروز برای آنچه ارائه کردند واقعا از جان خود مایه گذاشتند."
رایکوف در پایان بازی حاضر به مصاحبه نشد ولی از جمع بزرگان تاج پرویز کوزه کنانی به قضاوت نه چندان خوب داور اشاره کرد و گفت: "برد و باخت برای هر تیمی هست."
بر خلاف رایکوف، آلن راجرز در جمع خبرنگاران حاضر شد و ضمن تمجید از عملکرد بازیکنانش و اشاره به اینکه هرگز بازیکنانش را مامور مهار بازیکن خاصی نمیکند گفت: "ما در نیمه نخست هم میتوانستیم چنین باشیم ولی فکر مظلومی، حاج قاسم و جباری اجازه نمیداد خیلی در گروه حمله متحرک باشیم ولی در نیمه دوم تاجیها خودشان خیال ما را با سیستم بازی و تعویض حاج قاسم راحت کردند."
اما در میان تمام واکنش ها به این بازی، عکس العمل پرویز خسروانی از سایرین جالب تر بود. ساعت هفت بعداز ظهر و پس از پایان بازی دست گلی با یک کارت که روی آن ضمن تبریک به آقای عبده رئیس باشگاه پرسپولیس و کلیه بازیکنان این تیم موفقیت های بزرگتری برای این تیم و ورزش ایران را آرزو کرده بود به دفتر باشگاه پرسپولیس رسید. این حرکت خسروانی با واکنش علی عبده همراه شد که به همراهانش گفت: "چه دنیای خوبی است دنیای رقابتهای سالم و دوستی."
پرسپولیس در ادامه درخشش در لیگ منطقه ای با برتری در آخرین بازی نیم فصل اولش موفق شد صدر نشین بازی ها در این نیم فصل شود و بخت قهرمانی در پایان فصل را بیش از پیش بالا ببرد.
آلبوم تصاویر دربی نهم |
---|
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(روزنامه کیهان - 16 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 16 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
تیم های استقلال و پرسپولیس تاکنون 94 بار با هم بازی کرده اند و اولین دیدار این دو تیم هم به سال 1347 بر می گردد. در طول مقاطع زمانی مختلف گمانه زنی های زیادی در مورد تعداد دربی ها یا اتفاقی که در آن رخ داده است می شود و حالا رسانه در این سلسله مطالب به مرور کامل و جامع تاریخچه دربی تهران می پردازد...
به گزارش طرفداری،ٰ در سال 1350 بازار رقابت های باشگاهی در کشور داغ تر از همیشه بود. مسئولان وقت فدراسیون فوتبال که تجربه شیرینی از برگزاری جام باشگاه های تهران در اوایل سال و جام منطقه ای در سال 49 داشتند، خیلی زود برای برگزاری دوره بعدی این رقابت ها برنامه ریزی کردند. به این ترتیب بلافاصله بعد از اتمام رقابت های جام باشگاه های تهران در تیر ماه 1350، در اواسط مرداد ماه استارت دور مقدماتی جام منطقه ای در شهرهای مختلف کشور زده شد و تیم ها برای صعود به دور نهایی رقابت ها، که طبق برنامه قرار بود از آبان 1350 تا فروردین 1351 برگزار شود، به مصاف هم رفتند.
در این بین برنامه بازی های جام باشگاه های تهران نیز اعلام شد و بازی ها در روز 4 آذر ماه با بازی تیم های پرسپولیس و اقبال آغاز شد. اما به دلیل تداخل تقویم این بازیها با سایر بازیهای باشگاهی و همچنین حضور تیم ملی ایران در رقابت های انتخابی المپیک 1972 مونیخ، این رقابت ها بارها به تعویق افتاد. به عنوان مثال تیم تاج که در دو هفته آغازین مسابقات به خاطر حضور در جام میلز در کشور هند بود تا هفته چهارم تنها یک بازی انجام داد. همچنین تیم هایی که ملی پوشان زیادی داشتند به دلیل حضور بازیکنانشان در اردوهای تیم ملی رقبتی به برگزاری این دوره از رقابت های جام باشگاه های تهران نشان ندادند. در نهایت با تصمیم فدراسیون فوتبال این دوره از بازی ها نیمه کاره رها شد تا کمی برنامه فوتبال باشگاهی و ملی کشور سر و سامان بگیرد.
با تعطیلی جام باشگاه های تهران، مرحله نهایی جام منطقه ای در یک گروه 14 تیمی و به صورت رفت و برگشتی در آبان ماه آغاز شد و طبق برنامه در هفته هفتم پرسپولیس و تاج باید رو در روی هم قرار میگرفتند. برگزاری بازی ها تا قبل از دربی به شکلی پیش رفته بود که پرسپولیسی ها با 8 امتیاز از 5 بازی و تفاضل گل 15+ به مصاف تاجی میرفتند که از 6 بازی 10 امتیاز کسب کرده بود و با تفاضل گل 13+ شرایط مناسبی در جدول رده بندی داشت.
پرسپولیسی ها در شرایط خوبی به سر میبردند. در فاصله یک هفته قبل از دربی 8-0 تاج نوشهر و 2-0 پاس تهران را شکست داده بودند که برتری برابر پاس از نقاط درخشان بازی های فصل پرسپولیس به شمار میرفت. از طرفی حسین کلانی بعد از گذراندن محرومیت یک ساله ای که در دربی قبلی نصیبش شده بود، آماده بازی در دربی می شد و مهراب شاهرخی در روز تولد 28 سالگی اش باید رو در روی تاجی ها قرار میگرفت. در مقابل این اتفاق های خوشایند، آلن راجرز اکبر محمدی و رضا وطنخواه را به دلیل مصدومیت در اختیار نداشت و کار برای انتخاب ترکیب اصلی کمی پیچیده شده بود.
اما در سمت مقابل در اردوی تاجی ها نصرالله عبداللهی که 6 ماه به دلیل مصدومیت از ناحیه مینیسک زانوی پای چپ از میادین دور بود، آماده بازی شده بود و فریدون معینی هم با گذراندن دوران مصدومیت به جمع تاجی ها اضافه شده بود. از طرفی هم در ابتدای فصل پرویز قلیچ خانی و مهدی لواسانی دو مهره کلیدی تاج به پاس پیوسته بودند و جای خالی آنها در ترکیب تاج به شدت احساس می شد.
در روز بازی مطابق انتظار خیابان های منتهی به استادیوم امجدیه مملو از هواداران دو تیم بود. این استقبال به قدری بود که با وجود اینکه بیش از 35 هزار نفر به سکوهای امجدیه رسیدند هزاران نفر از هواداران دو تیم در هوای سرد آن روزهای تهران، پشت درهای بسته ورزشگاه ماندند و مجبور شدند برای تماشای مسابقه از تلویزیون به خانه بازگردند. بازار سیاه بلیط فروشی هم قیمت بلیط های 10 و 20 تومانی بازی را حتی به 60 و 150 تومان هم رسانده بود.
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
مربیان دو تیم و برخی از بازیکنان هم قبل از بازی با انجام مصاحبه هایی برای رقیب خط و نشان میکشیدند. رایکوف با قاطعیت از برد تیمش سخن میگفت: "کمتر تیمی را میتوان سراغ داشت که در سه نبر پیاپی بدرخشد. پرسپولیس در مسابقه پاس و تاج نوشهر اوج درخشش خود را به نمایش گذاشت اما نبرد با تیم من، پایان این دوره درخشش است." علی عبده اعتقاد داشت پرسپولیسی ها در اوج به سر میبرند و میتوانند دست کم با دوگل اختلاف پیروز بازی شوند. حسین کلانی هم در مصاحبه پیش از بازی گفت: "با خود عهد کرده ام که اگر در این مسابقه بازی را نبریم، برای همیشه فوتبال را ببوسم و کنار بگذارم."
با تمام این حواشی بازی با سوت آقای داوود حیدری در میان شور و اشتیاق هواداران آغاز شد.
راجرز بعد از مدتها استفاده از سیستم 2-4-4 انگلیسی خود، پرسپولیس را با ترکیب 3-3-4 روانه میدان کرد. در سمت مقابل هم رایکوف با شیوه ای که بر پایه یارگیری استوار بود تیمش را به میدان فرستاد. سیستمی که رایکوف برای بازی انتخاب کرده بود کمی عجیب به نظر میرسید. استفاده از حاج قاسم (که در این فصل کمتر به بازی گرفته شده بود) در ترکیب ابتدایی، عدم قرار گرفتن بازیکنانی مثل معینی، جباری و همین حاج قاسم در پست های غیرتخصصی و همچنین استفاده از ناصر حجازی نا آماده در درون دروازه، نکات تعجب برانگیز ترکیب ابتدایی تیم بود. اما با این همه تاجی ها بازی را هجومی آغاز کردند و با استفاده از کناره های زمین به سمت دروازه پرسپولیس یورش بردند.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
این حملات اثری نداشت و زیاد طول نکشید که پرسپولیسی ها حاکم میدان شدند. علت این امر هم استفاده رایکوف از پنج یار دفاعی تیمش برای مهار سه مهاجم سرخپوشان بود. اولین خطر جدی در دقیقه 11 روی دروازه حجازی شکل گرفت. سانتر آشتیانی روی دروازه با ضربه سر بهزادی به قصد پاس برای کلانی همراه شد اما این پاس را منصور پورحیدری در میانه راه قطع کرد و پرسپولیسی ها را ناکام گذاشت. یارگیری نفر به نفر تاجی ها با مهاجمان تند و تیز پرسپولیس باعث شده بود تا کمی بازی آبی پوشان با خشونت همراه شود. همین خشونت در دقیقه سیزدهم باعث شد اولین کارت زرد بازی به عبداللهی جوان تعلق بگیرد.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
در دقیقه 15 شوت مهراب شاهرخی با عکس العمل حجازی دفع شد و در برگشت حرکت انفرادی مظلومی در محوطه جریمه پرسپولیس با درخشش کاشانی راهی به دروازه پرسپولیس پیدا نکرد. در دقیقه 17 همکاری ادیبی و کاشانی منجر به ارسال توپ به محوطه جریمه تاج شد، ضربه سر بهزادی از روی نقطه پنالتی توپ را پشت سر حجازی با کلانی رساند اما ضربه کلانی از زاویه بسته وارد دروازه خالی تاجی ها نشد. ده دقیقه بعد بهزادی در یک جدال هوایی با نصرالله عبدللهی جوان، که به خشونت روی آورده بود، از ناحیه چشم چپ دچار آسیب دیدگی و خونریزی شدید شد که بعد از چهار دقیقه در دقیقه سی و یکم در پی این مصدومیت جای خود را به محمود خوردبین داد.
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
با خروج بهزادی، کلانی به نوک حمله پرسپولیس منتقل شد و محمود خوردبین به سمت چپ، جای کلانی رفت. در تاج با اینکه جباری و مظلومی مهره های تهاجمی آبی پوشان بودند اما در اکثر زمان بازی تا میانه های میدان عقب میامدند و در امر دفاع به یاران هم دسته کمک می کردند. در دقیقه 39 پاس بلند عبداللهی روی خط هجده قدم پرسپولیس با ضربه سنگین جباری راهی دروازه طاووسی شد اما با اختلاف ناچیزی از بالای دروازه راهی اوت شد. یک دقیقه بعد ضربه مشابه کلانی روی پاس آشتیانی را حجازی مهار کرد. در اواخر نیمه اول سرانجام دروازه تاج فروریخت. حرکت پا به توپ ابراهیم آشتیانی از جناح راست تا نزدیکی های نقطه کرنر با سانتر کم ارتفاع اما دقیق این بازیکن همراه شد تا حسین کلانی توپ را در تیر نزدیک با یک بغل پای دقیق به جناح مخالف دروازه بفرستد و تیمش را در نیمه اول به برتری ای که استحقاقش را داشت برساند.
(روزنامه اطلاعات - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 23 بهمن 1350)
با شروع نیمه دوم رایکوف در دقیقه 51 نصرالله عبداللهی را که مامور مهار بهزادی بود و با خروج کاپیتان پرسپولیسی ها در زمین سردرگم بود را از بازی خارج و مسعود مژدهی را بری جبران گل خورده به خط حمله تیمش اضافه کرد. با این تعویض علی جباری به خط هافبک اضافه شد و وظیفه بازی سازی را بر عهده گرفت. در دقیقه 57 پاس پروین به پشت مدافعان تاج روی خط هجده قدم به صفر ایرانپاک رسید و این بازیکن بدون معتلی توپ را از بالای سر حجازی، که برای پوشش پشت مدافعان از دروازه خارج شده بود، وارد دروازه تاج کرد تا حساب کار دو بر صفر شود.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
با این گل امید تاجی ها برای برگرداندن تنیجه کمرنگ تر شد اما در معدود حملات آبی پوشان این طاووسی و کاشانی بودند که با مقاومتی ستودنی راه دروازه را به روی مهاجمان تاجی بسته بودند. در دقیقه 61 حمله تاجی ها را کاشانی بود که از درون محوطه شش قدم پرسپولیس دور کرد و در دقیقه شصت و هفتم طاووسی با یک دبل سیو دیدنی مانع گلزنی قراب و جباری شد. در دقیقه 68 ناصر حجازی جای خود را به منصور رشیدی داد و تنها یک دقیقه بعد چیزی نمانده بود که دروازه او هم فرو بریزد. در دقیقه 69 داور بازی را در شرایطی که حسین کلانی با منصور رشیدی تک به تک شده بود به نشانه یک ضربه آزاد به سود پرسپولیس متوقف کرد و یک بخت مسلم گلزنی را از مهاجم آماده سرخپوشان گرفت. حملات پرسپولیس تمام شدنی نبود. در دقیقه 74 یک یورش همه جانبه از سرخپوشان سه مهاجم این تیم را در برابر دو مدافع تاجی قرار داد. کلانی از چپ توپ را روی دروازه فرستاد و خوردیبن با یک ضربه سر توپ را به تیر دروازه رشیدی کوبید اما در برگشت مجددا خوردبین خود را به سمت توپ پرتاب کرد و دروازه تاج را برای سومین بار گشود.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
تاجی ها یک دقیقه بعد از گل سوم پرسپولیس روی خطای هند جعفر کاشانی چسبیده به محوطه جریمه صاحب یک ضربه کاشته شدند. علی جباری پشت توپ ایستاد و با یک ضربه فنی و البته محکم توپ را به دور از دستان طاووسی وارد دروازه پرسپولیس کرد تا اختلاف دو تیم کمتر شود.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
پرسپولیس با دریافت این گل هم دست از حمله بر نداشت و در دقیقه نودم بازی موفق شد روی ضربه چیپ زیبای حسین کلانی از روی خط محوطه جریمه به گل چهارم برسد. جشن پرسپولیسی ها تکمیل شد. با این نتیجه پرسپولیسی ها هم ده امتیازی شدند اما به لطف بازی طوفانی و این برد پر گل تفاضل گلشان به 18+ رسید در حالی که تاجی ها با دریافت این چهار گل، برتریشان در تفاضل گل را هم از دست دادند و با ده امتیاز و تفاضل گل 10+ پایین تر از پرسپولیس در رتبه دوم جدول قرار گرفتند.
(روزنامه کیهان - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
با اتمام مسابقه تعدادی از هواداران تاج با پرتاب بطری نوشابه و گلوله های برف به زمین اعتراض خود را نشان دادند که در این حرکت علی جباری آسیب دید.
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(روزنامه کیهان - 16 بهمن 1350)
مهراب شاهرخی که در روز تولدش پیروزی در دربی را تجربه کرده بود در پایان بازی گفت: "این بزرگترین جشن تولد من است، بچه ها به جای 2 گل 4 گل به من هدیه کردند، این گل ها برای همه دوستداران پرسپولیس است ولی سبب شده من بزرگترین جشن تولد ممکن را داشته باشم"
علی عبده مالک باشگاه پرسپولیس هم در مصاحبه با خبرنگاران گفت: "من قبلا پیش بینی کرده بودم که با اختلاف 2 تا 3 گل بچه های ما پیروز می شوند ولی با آغاز تا این اندازه امید نداشتم، بچه ها به راستی معجزه کردند ولی باور کنید، سالهاست آنها شایستگی معجزاتی در این حد را داشته اند منتها شرایط مساعد نبوده است، از همه متشکرم، بچه های پرسپولیس امروز برای آنچه ارائه کردند واقعا از جان خود مایه گذاشتند."
رایکوف در پایان بازی حاضر به مصاحبه نشد ولی از جمع بزرگان تاج پرویز کوزه کنانی به قضاوت نه چندان خوب داور اشاره کرد و گفت: "برد و باخت برای هر تیمی هست."
بر خلاف رایکوف، آلن راجرز در جمع خبرنگاران حاضر شد و ضمن تمجید از عملکرد بازیکنانش و اشاره به اینکه هرگز بازیکنانش را مامور مهار بازیکن خاصی نمیکند گفت: "ما در نیمه نخست هم میتوانستیم چنین باشیم ولی فکر مظلومی، حاج قاسم و جباری اجازه نمیداد خیلی در گروه حمله متحرک باشیم ولی در نیمه دوم تاجیها خودشان خیال ما را با سیستم بازی و تعویض حاج قاسم راحت کردند."
اما در میان تمام واکنش ها به این بازی، عکس العمل پرویز خسروانی از سایرین جالب تر بود. ساعت هفت بعداز ظهر و پس از پایان بازی دست گلی با یک کارت که روی آن ضمن تبریک به آقای عبده رئیس باشگاه پرسپولیس و کلیه بازیکنان این تیم موفقیت های بزرگتری برای این تیم و ورزش ایران را آرزو کرده بود به دفتر باشگاه پرسپولیس رسید. این حرکت خسروانی با واکنش علی عبده همراه شد که به همراهانش گفت: "چه دنیای خوبی است دنیای رقابتهای سالم و دوستی."
پرسپولیس در ادامه درخشش در لیگ منطقه ای با برتری در آخرین بازی نیم فصل اولش موفق شد صدر نشین بازی ها در این نیم فصل شود و بخت قهرمانی در پایان فصل را بیش از پیش بالا ببرد.
آلبوم تصاویر دربی نهم |
---|
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 16 بهمن 1350)
(روزنامه کیهان - 16 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(اطلاعات هفتگی - 22 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 16 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 16 بهمن 1350)
(کیهان ورزشی - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)
(دنیای ورزش - 23 بهمن 1350)