کاخ سعد آباد در شمال تهران در دامنه رشته کوه البرز ساخته شده است. این مکان تاریخی دارای موزه، عمارت و چند هکتار جنگل طبیعی است. کاخ سعد آباد در دوره قاجار ساخته شد و سکونتگاه تابستانی شاهان بود. در قسمت زیر تصویر جالب از مونا بانکی پور مادر دارا حیایی در فضای سبز و زیبای کاخ سعد آباد را قرار داده ایم. برای مشاهده این عکس در نیک صالحی همراه ما باشید.
مادر دارا حیایی
تصویری جالب از مونا بانکی پور در کاخ سعد آباد را مشاهده کنید:
تاریخچه کاخ موزه سعدآباد
مجموعه فرهنگی – تاریخی سعدآباد مجموعهای ۱۱۰ هکتاری در شمال شهرتهران است که توسط شاهان در دوره قاجار و دوره پهلوی، بنیادگذاری شده و گسترش یافت. این مجموعهٔ تاریخی دارای چند هکتار جنگل طبیعی، به همراه چندین کاخ، عمارت، موزه و ساختمانهای متعدد، قناتها، باغها، گلخانهها و خیابان است. این مجموعه در ناحیه شمیران، در مجاورت دربند و در دامنه رشتهکوه البرز ساخته شدهاست.
این مجموعه از شمال با کوههای البرز، از شرق با گلابدره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. رودخانه جعفرآباد، از وسط محوطه کاخ میگذرد. میانگین دمای سالانه این منطقه ۱۲٫۹ درجه سانتیگراد برآورد شدهاست و در ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
مجموعه سعدآباد چهار دوره تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را سپری کردهاست. سعدآباد در دوره قاجار ساخته شد و سکونتگاه تابستانی (ییلاق) شاهان این سلسله بود. پس از کودتای ۱۲۹۹ و تصرف آن توسط خاندان پهلوی ساختمانهای متعددی در آن ساخته شدند که بالغ بر ۱۸ کاخ در ابعاد مختلف میشوند.
هر یک از ساختمانها محل سکونت یکی از افراد خاندان پهلوی بودهاست. محمدرضا پهلوی نیز در دهه ۱۳۵۰ در این مکان سکنی گزید که در اوایل سلطنت او ساخت آن به پایان رسید. جدیدترین کاخ این مجموعه نیز کاخ لیلا پهلوی است که متعلق به کوچکترین دختر محمدرضا پهلوی بود و امروزه، موزه آبکار نام گرفتهاست.
اینستاگرام و ویکی پدیا