از تشریح اقدامات تحولی حوزه تا حمایت از طلاب جهادی

منبع: حوزه

7

1401/7/8

13:37


مدیر حوزه های علمیه کشور در دیدار با طلاب و روحانیون خوزستان با بیان اینکه حوزه علمیه انقلابی حوزه ای است که پاسخگوی نیازها باشد، گفت: یک سطح حوزه انقلابی کنشگری سیاسی در لایه های اجتماعی و سیاسی است اما سطح اصلی و مهم کنشگری در تولید فکر، اندیشه و پاسخگویی به نظام است.

از تشریح اقدامات تحولی حوزه تا حمایت از طلاب جهادی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز، آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور در دیدار با طلاب و روحانیون استان خوزستان اظهار داشت: پژوهش، روح و فرهنگ است که می تواند حوزه علیمه را در جایگاه پاسخگویی قرار دهد.

وی با بیان اینکه حوزه علمیه انقلابی حوزه ای است که پاسخگوی نیازها باشد، خاطرنشان کرد: یک سطح حوزه انقلابی کنشگری سیاسی در لایه های اجتماعی و سیاسی است اما سطح اصلی و مهم کنشگری در تولید فکر، اندیشه و پاسخگویی به نظام است.

مدیر حوزه های علمیه کشور به بیان حرکت های حوزه علمیه و محورهای در حال انجام در زمینه پژوهش پرداخت و افزود: " طراحی نظام جامع پژوهش"، "نقشه جامع علمی"، "کانون های پژوهشی"، "راه اندازی پژوهش سراها در استان ها"، "انجمن های علمی"، "گروه های علمی با سه رسالت آموزش، پژوهش و تربیت"، "طرح هدایت علمی"، "گفتمان علمی انقلاب"، "علم سنجی در حوزه علوم اسلامی"، "هوش مصنوعی" و ... از جمله این موارد هستند.

آیت الله اعرافی ادامه داد: "درختواره رشته ها"، "فقه معاصر"، "مطالعات راهبردی در حوزه علمیه"، "مطالعات و شبهه شناسی"، "کار پژوهشی و علمی مورد نیاز نظام" و "طرح هدفمندی" از دیگر حرکت های در زمینه پژوهش است و هر کدام از این حرکت ها به تدریج موج آن به استان ها می رسد.

وی با تأکید بر اینکه مدارس، اساتید و طلاب به مسأله پژوهش حتماً توجه کنند، اظهار کرد: حداقل روحیه و مهارت پژوهش باید در همه باشد البته در سطوح عالی تقسیم کار خواهد شد و متفاوت است.

مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه استان خوزستان پیشیانی کار اجتماعی و کنشگری و کار جهادی در حوادث خاص است، گفت: دائم پیگیر فعالیت ها بوده ام و حضور روحانیون جوان و فعال در عرصه سیل و کرونا افتخار آمیز بود.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه سابقه تاریخی روحانیت همراهی با مردم بوده است، گفت: خدمت به مردم در جای لازم با رویکرد فرهنگی کار ما است و در هر دو عرصه باید جهادی کار کرد. در این زمینه ستاد حوادث مشترک بین نهادهای روحانیت، دبیرخانه گروه های جهادی و بسیج طلاب و روحانیون، دفتر اجتماعی و چندین ستاد راهبری شکل گرفته است.

وی عنوان کرد: دو درختواره تهیه شده که نخست درختواره ۴۰۰ تا ۵۰۰ رشته و گرایش و دیگری درختواره آموزش های مهارتی و کاربردی است. در این سفر نیز کمک و حمایتی جهت راه اندازی و تقویت مرکز آموزش های کاربردی انجام می شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به راه اندازی بخش رسانه و هنر در معاونت تبلیغ حوزه، گفت: مرکز رسانه نیز وجود درد و هر دو نیز در یک سال اخیر تقویت شده و قدم های اساسی تری برخواهند داشت.

آیت الله اعرافی همچنین درباره تفاهم نامه ها، پروژه های عمرانی، پیشرفت و توسعه در عرصه تبلیغ، طرح های اتصال بین طلاب شاغل و حوزه علمیه و ... به بیان نکاتی پرداخت.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو