دلایل زرد شدن گل شویدی و روش های رفع آن

دلایل زرد شدن گل شویدی و روش های رفع آن


منبع: آرگا

1

1401/11/14

18:28


به صراحت می توان گفت که زرد شدن گل شویدی در اثر عوامل و دلایل مختلفی رخ می دهد که شما می توانید با مطالعه این مقاله با تمامی این علت ها و همچنین راهکارهای درمان زردی گیاه آشنا شوید.

به طور کلی گل شویدی را می توان یکی از گیاهان همیشه دانست که در فضای باز کشت و نگهداری می شود. این گیاه با وجود سازگاری خوبی که نسبت به شرایط نور، دما و دفعات آبیاری دارد اما در مواردی ممکن است با زرد شدن برگ های آن مواجه شوید که در اثر عوامل مختلفی رخ می دهد.

آشنایی با علل زرد شدن گل شویدی

بهتر است بدانید گل شویدی که با نام علمی Asparagus densifloros نیز شناخته می شود از خانواده مارچوبگان می باشد و زیستگاه اصلی آن آفریقای جنوبی و شرقی خواهد بود. این گیاه همیشه سبز دارای ساقه ها و شاخه های منشعبی است که بر روی آن برگ های کوچکی قابل مشاهده خواهد بود.

علت های زرد شدن گل شویدی

گیاه شویدی دارای ساقه هایی است که به صورت آویز هستند و شما می توانید برای کشت آن از گلدان های آویز استفاده نمایید و در نهایت از زیبایی و سرسبزی این گیاه در فضای منزل خود لذت ببرید. همچنین می توانید از این گیاه در تراریوم ها نیز استفاده نمایید زیرا نگهداری آن بسیار آسان خواهد بود.

گل شویدی که با نام مارچوبه نیز شناخته می شود یک گیاه زینتی و گونه ای واشی و چند ساله می باشد که به صورت علت هرز در آفریقای جنوبی یافت می شود. این گیاه اغلب به صورت زینتی مورد استفاده قرار می گیرد و دارای ساقه هایی متعدد و پرپشت خواهد بود. برگ های این گیاه نیز اغلب ریز و مشابه فلس هستند که در واقع با عنوان ساقه های برگی خوانده خواهند شد.

در طول فصول بهار و تابستان گل های کوچک سفید شویدی ظاهر می شوند که به دنبال آن در پاییز میوه هایی قرمز رنگ تولید خواهد کرد. بذرها نیز درون میوه های گوشتی که سیاه رنگ است قرار می گیرند و رشد و نموی آن ها نسبتا کند است.

سیستم ریشه ای گیاه شویدی شبکه ای از ریشه های افشان است که دارا غده های پیازی خواهد بود و جست ها و ساقه های جدید نیز از این غده های زیر زمینی بیرون می آیند. لازم به ذکر است که این گونه بر خلاف نام عمومی و شکل ظاهری اش ارتباطی با تیره سرخس ها نخواهد داشت.

نشانه های زرد شدن برگ گیاه شویدی

توجه داشته باشید که دلایل زرد شدن گیاه شویدی بسته به شرایط نگهداری متفاوت بوده و در ادامه سعی کرده ایم تا مهم ترین این دلایل را شرح دهیم:

  • آبیاری بیش از حد
  • زهکشی ضعیف خاک و خارج نشدن آب اضافی از گلدان
  • دمای پایین
  • نور کم و نامناسب
  • جمع شدن آب در زیر گلدان
  • کم بودن جای گلدان برای ریشه ها
  • کمبود ازت و مواد غذایی خاک
  • تهویه نامناسب خاک
  • آفات موجود در خاک
  • خشکی هوا
  • غبارپاشی روی برگ ها

روش های درمان زرد شدن برگ های گیاه

تمام موارد ذکر شده از مهم ترین علل احتمالی بروز زردی در برگ های گل شویدی خواهند بود. با این حال شما می توانید با استفاده از راهکار های موثر برای درمان و رفع زردی برگ های گیاه شویدی خود اقدام نمایید:

درمان زردی برگ های گل شویدی

  • تنظیم مقدار آبیاری:

در صورتی که گیاه بیش از حد آبیاری شود و سطح خاک گلدان همیشه مرطوب باشد در این مواقع ریشه ها امکان تنفس پیدا نخواهند کرد. و اصطلاحا خفه می شوند. از اولین علامت آسیب رسین به ریشه در اثر آبیاری زیاد همین زرد شدن برگ ها خواهد بود.

به صراخت می توان گفت که نیاز آبی گونه های زینتی شویدی در فصل پاییز و زمستان به دلیل ورود به دوره رکود و کم شدن شدت تبخیر و تعرق به ۲۵ تا ۳۰ درصد نیاز ایام دیگر سال خواهد رسید.

  • تنظیم مقدار کوددهی و تغذیه گیاه:

در صورتی که گیاهتان ضعیف شد و با زردی برگ های آن مواجه شوید می توانید به منظور تقویت و کوددهی شویدی کود کامل مخصوص گیاهان آپارتمانی مانند کریستالون سبز و هر ماه یک مرتبه استفاده از سولفات آهن برای گیاه توصیه می شود.

دقت داشته باشید که بهترین و مناسب ترین انواع خاک گلدان برای گل شویدی در واق خاکی نیمه سبک و اصلاح شده و دارای تخلتل PH متمایل به اسیدی است. همچنین برای کشت در گلدان ترکیب خاک لومی یا کمپوست گلدانی نیز ایده آل خواهد بود.

نحوه رفع زرد شدن گیاه شویدی

  • کنترل آفات موجود در خاک:

چنانچه بر روی برگ های گیاهتان تار عنکبوت مشاهده کردید می توانید با استفاده از سم مالاتیون به میزان ۲ در هزار اقدام به سمپاشی نمایید. توصیه می شود که سم پاشی را سه مرتبه به فاصله ۷ روز تکرار کنید به این صورت که پشت و روی برگ ها کاملا آغشته به سم شود. پس از اتمام روند سمپاشی بایستی از اسپری آب روزانه بر روی بر ها استفاده نمایید زیرا کنه ها از رطوبت به شدت فراری هستند.

  • بهبود هوای محیط کشت:

توجه داشته باشید که یکی از دلیل های زرد شدن گل شویدی خشکی هوا است. در واقع این گیاه هوای مرطوب را دوست دارد و خشکی هوا موجب ریزش برگ ها و زرد شدن آن ها می شود بنابراین برای افزایش رطوبت هوا می توانید از روش زیر گلدانی پر از سنگریزه استفاده نمایید.

برای انجام این کار بایستی یک عدد زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و سپس آن را تا نیمه آب بریزید. سپس گلدان گیاه را روی سنگریزه ها قرار دهید البته دقت داشته باشید که نباید انتهای گلدان با آب داخل زیر گلدانی در تماس باشد. در اثر وجود حرارت محیط آب به تدریج بخار شده و رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین خواهد کرد.

تامین نور و ددما کافی برای رفع زردی گیاه

  • نور و دمای کافی :

بهتر است بدانید که اگر این گیاه در سایه قرار داده شود رشد طولی ساقه ها زیاد شده و با این روند گیاه گسترده تر خواهد شد. اما در مقابل آفتاب موجب می شود تا گیاه متراکم تری داشته باشید. البته که این گیاه نسبت به آفتاب زیاد حساس است و در محیطی سایه نیز برگ های آن زد شده و ریزش خواهد کرد.

لازم به ذکر است که دمای ایده آل برای رشد و جلوگیری از زرد شدن گل شویدی بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد خواهد بود. از آنجایی که این گیاه نسبت به سرما حساس است توصیه می کنیم که در طول فصل زمستان ان را به مکان های گرم ترین انتقال دهید. البته از قرار دادن گیاه در مجاورت وسایل گرمایشی به شدت پرهیز نمایید زیرا انجام این کار می تواند روند رشد را مختل کند و آسیب های جدی به آن وارد نماید.

دمنوش گیاهی سریع‌ترین راه برای لاغری شکم و پهلو تا عید

‎ نوشیدن یک فنجان دمنوش و چای گیاهی در روز به شما کمک خواهد کرد تا وزن خود را به میزان دلخواهتون پایین بیاورید. دمنوش‌های گیاهی علاوه بر سم‌زدایی و فوایدی که برای بدن دارند، سریع‌ترین روش لاغری و چربی‌سوزی هم هستند و شما در مدت زمان کم، صاحب تناسب اندام شگفت‌انگیزی خواهید شد. برای شرکت در چالش ۱۲ کیلو لاغری با دمنوش گیاهی تا عید، همین الان میتونین مشاوره رایگان بگیرین.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو